Детски седалки за кола – информация за семейства

Снимка на автомобил и детска седалка

Безопасността на детето

Една от най-важните задачи, която имате като родител, е да държите детето си в безопасност, когато го карате в превозното средство. Всяка година хиляди малки деца са убити или ранени при автомобилни катастрофи. Правилното използване на детските седалки за автомобила помага за запазването на безопасността на децата по пътищата. Но с толкова много различни модели на пазара, много родители намират това за натоварващо. Повече информация научете в тази статия – Избор на бебешка седалка за кола”.

 

Снимка на бебе в колатаАко сте бъдещи родители, отделете достатъчно време, за да се научите как правилно да монтирате детската седалката в колата си, преди да се роди бебето, за да осигурите безопасно пътуване от болницата до дома ви. Видът седалка, от който се нуждае детето ви, зависи от няколко неща, включително възрастта и големината на вашето дете, както и вида на превозното средство, което имате. Добре е да купите също така калъфи за автомобилни седалки, така ще може да удължите живота на вашата детска седалка.

ЗАБЕЛЕЖКА: Ако инсталирате седалка за кола с помощта на предпазния колан на вашия автомобил:

Трябва да се уверите, че предпазният колан се заключва. Click To Tweet В повечето по-нови автомобили можете да заключите предпазния колан, като го издърпате навътре и след това го оставяте да се прибере, за да пазите предпазния колан около седалката. Освен това, много седалки за автомобили имат вградени заключващи механизми за заключване на колана, без да се налага отделно да се заключва и предпазният колан. Обърнете се към ръководството на автомобила, за да разберете как се заключва предпазният ви колан.

По средата на задната седалка:

Най-безопасното място за возене за всички деца на възраст под 13 години е заднатаСнимка на детска седалка седалка. Ако е възможно, най-добре е да се поставят в средата на задната седалка. Въпреки това, понякога е трудно да се монтира седалка за автомобил плътно в средата, ако седалката на автомобила е тясна или неравномерна. Също така, повечето превозни средства нямат предпазен колан за средното място за сядане, където да монтирате детската седалка. Най-безопасно е да поставите седалката в положение, където можете да я монтирате плътно с долната система за закрепване или с предпазния колан; в някои случаи това може да е от двете страни на задната седалка, а не по средата.