Дизайн, стил и ползи в дома с инсталирането на външни щори

Взели сте решение да поставите външни щори в дома и искате да узнаете някои от предимствата и ползите им. Ето и една част от тях, която да ви даде няколко за вземане на решение:

На първо време външните щори се поставят, с цел да се ограничи шума от улицата. Те са идеално решение за домове, където домакините работят на нощни смени.Външните щори са идеално решение за мразовитите дни и нощи на зимата. Тогава топлината и комфорта в дома са ви гарантирани, поради надеждната изолация, която дават те.

За летните морни дни външни щори също са много полезни и практични. В най-силните слънчеви часове може да си осигурите прохлада и сянка в помещенията. Click To Tweet

Предимства на външни ролетни щори са високата защитеност при шум и функционално единство с прозореца. Техния елегантен вид придава идеален завършек на всяка къща или апартамент от вън.

Топлоизолацията на външните щори безспорно е сред най-важни характеристики. В лените дни слънцезащитата, гарантирана от външни щори, се намалява с температури в стаята от 5 до 7°С. В студените дни, образувана между щора и прозорец въздушната възглавница, което прави разликата от вън и вътре варираща между 3 до 5°С.

С помощта на лесните за управление механизми, в позиция плътно спуснати, до долу ролетните щори са като бариера за външни шумове.Външните щори за дома са изработени от висококачествени материали, гарантиращи плътност, добра звукоизолация, осигуряваща спокойствие, тишина и гарантиращи здравия сън.

За всеки дом, в който се монтират външни щори само едно движение, свързано с леко и плавно спускане на шнур може да превърне деня в нощ. Затъмнението на помещенията е добро решение за всеки търсещ спокойствие и тишина през деня, бариера срещу всякакви досадни фактори идващи от вън и гарант за топлина, комфорт и стил през зимата.

Не на последно място е възможността щората да служи за сенник, оставена на пол спусната позиция. По този начин и до известна степен се ограничава светлината, но не и присъствието й.

Като обобщение за ползите на външни ролетни щори можем да систематизираме в следващите няколко – термоизолирани ламели и дълъг срок на експлоатация, която често е над 20 години; Възможност за регулиране на светлината в помещението от плавно до пълно затъмняване; Термоизолация от горещината през лятото и студа през зимата; Шумоизолация; Възможност за свързване с охранителна система, както и възможност за заключване.

За допълнителни екстри и уточнения всеки решил да постави външни щори в дома си е най-добре да се консултира с представителите на фирми за щори. Там ще получи най-пълна информация за всичко свързано с монтаж, поддръжка и експлоатация, както и разнообразие от пакети, цени и услуги.