Изборът на ключови думи за СЕО

Днес трудно някой би си представил живота без помощта на технологии и Интернет. Важен елемент от създаването на точна дефиниция за SEO се явява правилният набор от ключови думи.

Такъв като механизма на ключалка може да на пасне, за да отключи и най-трудно достъпните места и обратното да изпрати един уеб сайт в „трета глуха“. Click To Tweet

Подборът на точните ключови думи е първата важна стъпка за всяка успешна кампания в глобалното пространство. Когато SEO, интернет и маркетингови стратегии и copywrite са застъпени, заедно те могат да създадат мощно оръжие за справяне с всяка машина и алгоритъм.Съществуват множество мнения, изписани са и са коментирани стотици въпроси около копирайтинга и СЕО услуги, а намирането на верния метод може да оптимизира вашият сайт.

Всичко започва от подбора на точните фрази и думи, за целта се прави списък.

  1. Избор на ключови думи – ако преди години беше лесно да се подберат точните думи, то днес интернет пространството е пренаситено, конкуренцията за всяко нещо твърде висока и правилните ключови думи изискват постоянство и цели фрази. Така например ако желаете да оптимизирате по конкретната ключова дума, то нещата ще са меко казано трудни. По-добър вариант е да се обхванат конкретни думи преди ключовата, които по-пълно да обосновават, какво се търси. Така например, ако предлагате спортни стоки, то конкретизирайте със спортни стоки за деца; мъжки спортни стоки; маркови спортни стоки и т.н. Най-важното е да се изберат ключови думи описващи съдържанието на сайта или предлаганите в него стоки или услуги. Точният анализ от ключови думи може да се направи и с някои безплатни инструменти или платени програми. Така например с Google може да се получи точния списък от ключови думи, и помощ при селекцията и глобалния обем на търсене.
  2. Наситеност с Ключови думи – най-добрата наситеност е между 3-6% за водещите думи 2 или 3 повторения и до 2% за производните ключови думи. Най-подходящ брой думи използвани за оптимизиране е 5-10 и максимум 20. Като най-алтернативен вариант се явява писането на теми. Всяка от тях има за цел да наблегне върху конкретни думи. Този подход е далеч по-добър от стратегията да бъдат оптимизирани 300 ключови думи, например. Измамата спрямо Google, никога не е била лансирана и за това търсачката наказва. Най-правилният, лесен и удобен начин, при това с пълнеж от качествено съдържание е, чрез публикуване на полезна информация под формата на статии за читателя, които да се приемат приятелски и от търсещите машини.

За изработка на фирмени сайтове изберете точната фирма.