Какви възможности има за нова настилка

Един от най-добрите начини за промяна на външния вид на вашия дом е да получите нова настилка. Има много възможности за избор на разположение, така че няма да имате проблеми с намирането на нещо, което ви харесва.

Съществуват известни предимства и недостатъци на повечето видове подови настилки, така че ще трябва да се помисли за това, което е важно за вас и вашите нови етажи. Click To Tweet

Най-често срещаният вариант, когато става дума за нова настилка е твърдата дървесина. Има всякакви възможности, които съществуват, когато става въпрос за твърда настилка. Може да откриете различни цветове, кройки и видове на пазара; това ти дава много възможности за изграждане на цялостния дизайн в дома. Последният може да се различава значително от досегашния. За да стане това реалност, обаче ще е нужен демонтаж и къртене на старата мазилка. За целта потърсете фирма къртачи.

Предимството на дървените подове е, че изглеждат страхотно и могат да помогнат да получите най-подходящото обновяване. Недостатъкът е, че те са по-скъпи от другите опции.

Чудесен вариант, ако искате на външния вид на дървени подове е ламинат. Такъв е проектиран да изглежда като твърда дървесина, но това далеч се разминава с всички останали материали. За монтажът на такъв се изисква повече място, което най-често се осигурява, чрез къртене на старата подова настилка и освобождаване на пространства надолу в пода. През последните години ламинираният паркет има лоша репутация, защото изглеждаха като евтина имитация. Въпреки съвременните ламинирани паркети изглеждат много по-добре и повечето хора наистина не могат да го различи от реалния дървен под. Предимството на ламината е, че струва много по-евтино и е по-траен от твърда дървесина.

Дори да се спрете на варианта теракота или масивен паркет, отново се налага къртене на стара мазилка. Така, че е заблуда убеждението на много хора, че една подова настилка е по-изгодна от друга.

Преди да пристъпите към монтажа на пода е добре да помислите и над въпроса дали жилището ви ще има подово отопление. В тези случай цялата инсталация се прави веднага след къртачните дейности и разбиването на цимент или бетон в пода. По този начин се освобождава необходимото пространство, както за прекарване на тръби и свръзки, така и за монтаж на дюшеме, ламинат, паркет.

Друг често срещан вариант за нов под е подвижния килим. Това е идеалното място за някои от стаите като спалня, но не и наистина практично за кухнята. Килимите могат да бъдат намерени във всички различни цветове и дизайн, така че няма да имате проблеми с намиране на нещо, което да не съответства на вашия декор. Килимите могат да имат огромно разнообразие в цената, така че те могат да бъдат един от най-евтините варианти или най-скъпите. Килими са сравнително лесни за поддръжка, но те са уязвими към оцветяване. При поставяне на килим ще се избегнат грубите къртачни дейности, но дори да се спрете на тях като вариант, с фирма по къртене може да договорите и почистване и извозване на строителния отпадък.

Винил вариантите за подова настилка са идеални за места като бани и кухни. Те са лесни за почистване и поддръжка и практични, дори по отношение на монтаж и къртачни работи.

Последният вариант, който имате за нова настилка е теракота. Плочката е една от тези възможности, които осигуряват огромно разнообразие от дизайни и цени. За по-голямата част плочката е характерно, че са издръжливи и лесни за поддръжка. Плочките сами могат да бъдат доста скъпи. Във всеки случай, плочките ще бъдат най-трудни за инсталиране, което означава, че непременно ще се наложи да потърсите услуги по къртене на стари плочки, фаянс, теракота или мазилка, останали от преди.