Как да изберем подходящите обувки за бягане

Снимка на спортни стоки

Намирането на най-подходящата обувка сред многобройните избори в местния ви магазин не винаги е лесно. За да сте сигурни, че излизате с щастливи крака, трябва да сте сигурни, че обувката пасва правилно от петата до пръстите. Помолихме двама изтъкнати собственици на специализирани магазини да споделят някои от тайните си. Знаейки какво да търсите, ще ви дадем по-добра представа как  трябва да чувствате следващият чифт маратонки за бягане на краката си.

Шест характеристики за които трябва да следите при купуването на спортни обувки за бягане

1. Пета

Вашата пета трябва да приляга плътно, но не стегнато, казва Карл Бранд. , трябва даСнимка на мъжки маратонки ADIDAS ADIZERO можете да плъзнете крака си навън. Завързването на обувките до последната дупка за връзките намалява пролуката. Ще има някакво движение на петата, но не трябва да е неудобно. Всяко раздразнение, което чувствате в магазина, добавя Бранд, ще се увеличи, след като излезете навън.

2. Ходилото

Горната част на обувката трябва да се чувства плътно и сигурно около ходилото ви, обяснява Бранд. „Когато хората ми казват, че чувстват натиск и стягане, те се нуждаят от повече пространство.“ Ако от друга страна в някоя страхотна обувка усещате натиск под връзките, опитайте алтернативни техники за връзване, преди да преминете към следващия чифт.

3. Ширина

Вашият крак трябва да може да се движи странично в предната част на обувката, без да пресича ръба на вътрешната подметка, казва Джеймс. Трябва да сте в състояние да захванете четвърт инч от горния материал по широката част на крака си. Ако обувката е твърде тясна, ще почувствате, че основата на вашето малко пръстче опира на ръба на обувката.

4. Дължина

Краката се уголемяват и се удължават по време на бягане, затова се уверете, че има широчина един пръст между най-дългия пръст (който не винаги е големия пръст) и края на обувката. Приятел или продавача в магазина може да измери това, докато стоите с обувките си. Вашите пръсти също трябва да се движат свободно нагоре и надолу.

5. Гъвкавост

Проверете гъвкавата точка, преди да поставите обувката, предлага Карл Бранд, Снимка на дамски маратонки ADIDAS ZX FLUXсобственик на магазините Movin Shoes в Сан Диего. Можете да направите това, като държите петата и натиснете върха на обувката в пода. Обувката трябва да се огъва и да се извива по една и съща линия. Неправилно подравнената точка на огъване може да доведе до болки или плантарен фасциит, докато липсата на гъвкавост води до разтягане ахилесовото сухожилие.

6. Усетете

Знаейки вашия тип извивка на крака не е всички. Все още трябва да намерите обувки, които съответстват на контурите и движенията на крака ви. Вие не можете да получите добро усещане ако просто стоите, казва Джеймс. Затова обуйте обувките си и ги пробвайте като ги разходите из магазина, по ескалатора или в коридора. Маратонките трябва да си удобни. Вашата обувка трябва да допълва и подкрепя вашата крачка, а не да я променя.

 

Готови сте да превземете магазините в търсене на следващия чифт маратонки за бягане. Click To Tweet