Как да си направим сами шапки

„За щастлив живот е нужна шепа ориз и сламена шапка“ – така гласи стара китайска мъдрост. Друг вариант на подобни поговорки гласи, че за да си щастлив, трябва да имаш:

Една мечта, една пчела, една прерия и една четирилистна детелина“, последните три може и да липсват, но отново да се чувстваш щастлив.Дизайнерите обожават шапки. Те са важен елемент на облеклото и акцент, който още по времето на Аристократизма е намерил широко приложение.Шапката има множество функции, а в сезона на най-горещите слънчеви дни, тя е сигурна защита и ни предпазва от парещите ултравиолетови лъчи.

Днес многообразието от дамски шапки, шапки за мъже, шапки за спорт, шапки за карнавали, шапки за деца е така голямо, че някак неусетно всички преминаваме през онази трансформация на творчество и артистизъм.

Най-необичайните екстравагантни форми не се виждат единствено по модните ревюта от висшата мода, те са и по хиподрумите, сред публиката, която сканира името на любимия си футболен отбор, те са на плажа и по детските площадки.

Приличащи на клетки за птици, пищно украсени градини, всички тези шапки напомнят за нещо. Някои от моделите дори се приближават до шапките за кралски особи. Те забавляват и запечатват с ексцентрични форми.

Сега обаче не е нужно да сте потомък на кралски род, че да поставите шапка на главата си, при това пищно украсена. Уникална и необикновена шапка може да си направите и сами, у дома, с малко въображение. Подобен моден аксесоар може да е забавен, весел и да направи вас по-харизматични.

Като материали ви е необходима само една сламена шапка. Такава може дори да е леко повредена, дузина цветя, панделки, пайети, шал или каквото друго имате подходящо за украсата й.С помощта на ножица, телбод, игла и конец може да замислите визуално, какво искате да създадете.

Цветята за украса може да са изкуствени – лале, магнолия, глухаречта. За повече артистичност, може да увиете шапката в тюл. По този начин тя ще е мека, ефирна и с нежен облик. Добавете декоративни елементи, разноцветни ленти, дори копринени връзки.

По същия начин може да „облечете“ шапката и в прозрачна материя от мрежа или шифон.Винаги може да съчетавате творението си с красива лятна рокля, бански костюм или тоалет за пикник.

В случай, че шапката ви се стори прекалено накичена и помпозна, винаги може да украсите с нея закачалката или да използвате за друг вид украса в дома си. Например кошница за летните цветя.

Вижте повече от света на модата с http://sndfashion.eu/.