Как да стегнем апартамент за продажба

Кварталите на София от години насам са будели голям интерес за купувачи и инвеститори прииждащи от провинцията. За местните софиянци интерес може да провокира определен тип жилища, но като цяло винаги нещата се движат според цената. Ако на вас лично ви предстои продажба на апартамент може да обърнете внимание на няколко по-специални момента:

Всички знаем, че за добрата сделка и за получаване на желаната цена, не можем само да искаме и да стоим със скръстени ръце. За целта е нужно да направим и малко усилия, а леки освежителни работи, всеки може да си позволи. Сами ще се изненадате, колко много интерес ще провокира дома ви, не само определяйки се по критерия местоположение. За целта направете следното:

Вземете малко латекс и освежете стените. Модните тенденции в аранжиране на интериора предлага много разчупени решения. С тях може да комбинирате интересни тапети в различни нюанси. Така ще придаде по креативен и стилен вид.

Ремонт на всеки две-три години е желателен за апартаменти, които са обитавани. В апартамент, който сте обитавали по-дълго време, ремонтът трябва да е задължителен и там винаги има следи. Такива трябва да бъдат „замазани“.

Проверете апартамента за течове, почти всяко старо жилище има места, където дори в минимални количества водата намира своята пролука, а пътя и винаги става все по-голям, руши и нанася сериозни вреди.

Създайте усещане за по-просторни помещения, като пребоядисване на стени в топли нюанси, тавана в бяло и редица други свежи идеи. Така дори най-малката стая ще изглеждала приветлива и приятна.

Обърнете внимание на трапезария, кухненски бокс или всекидневна. Това са местата, в които всички обитатели на дома се събират на куп, а с това и следите от присъствието им са навсякъде. Наред с отстраняване на миризми и петна, може да позакърпите вратички от кухненско обзавеждане, да облицовате с ново фолио, да внесете леки промени, новост във визията.

Поставките за ножове, съдове, закачалка за кърпи може да подменените с нови. Тази инвестиция ще струва малко пари, но ще засили усещането за съвестни, отговорни и грижовни стопани.

Не оставяйте впечатления за негативни помисли, затова предвидете дори детайлите във вашият апартамент в Оборище, който смятате да продавате.

В банята огледайте внимателно за пукнати плочки, ощърбен цокъл, следи от теч, ръжда мухъл. Направете обстоен ремонт с подръчни материали и много препарати за почистване, хигиенизиране и ароматизиране.

Ако в банята има вана или душ-кабина, то отделете повече време за привеждане в безупречен вид. Насочете внимание и към санитарните помещения. Такива са винаги в средата на апартамента, достъпа на светлина, до които е силно ограничен. Поставете силни лампи, които да внасят нужната светлина до всяко кътче.

Сменете малките килими, завеси, постелки. Почистете калъфките на декоративните възглавнички. Ако се налага запалете ароматни свещи и разпръснете свежи и изкуствени цветя навсякъде.

Когато дома ви заблести от свежест, обърнете внимание на общите помещения. Апартаментът ви може да има много предимства, но често и повечето от тях се крият под мръсотия и захабявания. Не оставяйте лошо първо впечатление и макар, че няма да може да надвиете над всички съседи, постарайте се поне пощенската ви кутия, звънецът, входната врата и килимчето пред нея, да говорят добре за вас и вашият дом. Потърсете агенция за недвижими имоти, която да съдейства за сделката.