Как да съчетаете носенето на ботуши с пола или рокля

botushiОще със заглавието става ясно, че това е текст за пораснали момичета, жени и дами, които обичат да носят както ботуши, така и поли, и рокли – при това целогодишно. Ако може да са в съчетание – още по-добре, или поне така е възможно да си мислят. Все пак, настъпващото студено време, не е причина да се откажете от поли и рокли, със страхотните за сезона високи ботуши, боти до глезените, високите обувки при дъжд и т.н.

 

За този сезон, просто вадете чорапогащите, гамашите и другите топли долнища, които ще запазят топлината и ще ви позволят да парадирате с готин външен вид през зимата, с ботуши и рокля. Няма много писани правила за това как се съчетават ботуши с рокли, или поли. Те са перфектно допустим микс и при тях са възможни много комбинации. При това при различни дължини на роклите или полите, както и различни височини на ботушите. И това е добрата новина, защото трудно може да се допусне някаква модна катастрофа.

 

И все пак, ето няколко правила: основно такова е да не смествате стиловете. Черни кожени рокерски ботуши не вървят с парти рокля, или елегантни ботуши с високи остри токчета с ежедневната ви рокля за почивка в градината. Друго правило, което е добре да се спазва, е свързано с дължината. При високите ботуши, трябва да има няколко сантиметра отстояние от края на роклята или полата. Това важи и за дългите поли и по-късите ботуши.

 

Въпросът за голите крака в студените месеци, автоматични става достояние на синоптиците. По-добре е винаги без чорапогащи, но ако времето не го позволява, няма какво да се направи. Понеже чорапогащите влязоха в обръщение, може да се каже, че в студеното време на годината, можете да експериментирате и с цветни такива, и такива с украса. Доброто съчетание, може само да се отрази добре на външния ви вид. Все пак, ако основните правила ви се струват демоде, гледайте снимки в нета, за да изберете съчетанието, което най-добре ви приляга.