Как се кърти парно за камина

Лятото и времето за море отминават и е време да помислим за топлината през зимата. Едва ли някои е успял да куми лира всичките слънчеви лъчи, които да пазят топло през целия дълъг и предстоящ период.

Въпреки, че августовските жеги са към своя край, то уюта на дома изисква своевременни мерки. За целта осигурете си топлина с камина. Click To Tweet

Как да изберем подходяща камина и дизайн според дома. Къртенето за парно отопление, радиатори и камина не е приятна, нито лека задача. Въпреки това топлината и уюта на дома са микс от много детайли съобразени навреме. Изберете правилната фирма за къртачни услуги. Проучете кърти цени софия. Хубавото при този вид работа е, че някои фирми предлагат комплексно обслужване. Това ще рече, че ако сега в дома ви дойдат монтажници за парно, то много вероятно е те да предлагат кърти чисти извозва.

Обърнете внимание на допълнителната мощност в горивната камера на камината. Такава е от голямо значение за конкретни жилища. Тя се определя, както от жилищната площ, така и от допълнителни параметри.

За средните площи на жилища в България се приема, че 1 куб. м. може да осигури на дома до 80 вата енергия. За да бъде отчетена точната топло загуба на 1 куб. м. отопление на въздуха, под внимание се взема и изолация на дома, дограма, херметическо затваряне на врати и прозорци, температури в съседни помещения, населено място и т.н.

Кои са нормалните параметри за камина за парно – прието е, че за отоплението на 100 куб. м. горивна камера, мощността трябва да е 6 kW. Мястото за бъдеща камина най-често се избира в синхрон с комина.

Предвидете още подовата настилка. Монтажът и къртене на под за парно, както и прекарването на тръби за камина с водна риза изисква стабилна основа. Подовата настилка трябва ад може да поеме поне 300 кг.

От фирмите за камини и парна инсталация могат да предложат различни варианти на отоплителни камини, методи за сухо строителство, облицовки от алуминий, огнеустойчив гипс картон, топлоизолация и други. С фирма по къртачни услуги може да съчетаете и останалите дейности около поставянето на парно – къртене, чистене, извозване.