Топ упътвания за избор на маратонки адидас

Противно на много тези в избора на обувки за спорт, разходки, дори интервю за работа в избора на маратонки адидас е важно да не се избират изцяло нови за първи път.

Една модна грешка няма да може да ви позволи да направите нито пълноценна тренировка, нито качествена разходка в планината. Ако обувката е напълно нова, рискувате тя да създаде неудобство за дълъг път или по-голямо натоварване на ходилото.Предлагаме ви още 5 топ съвети за избора на маратонки адидас. На тях разчита, както мъдрия турист, така и опитния фитнес манияк, така и съвременния човек, който мисли за своето тяло. Ето и тях:

Маратонки адидас някога са били само за фитнес, баскетбол и лица под 12-годишна възраст. Комфортът на обувката, която предпазва краката от дневните натоварвания и износването на улиците сега се счита за подходящ повод, да усвоим някои техники. Затова и мъдрият турист разчита на старите удобни обувки и маратонки, дори, когато си е купил изцяло нови. Специално за разходки, новите спортни обувки, трябва да са изпробвани първо на кратки разстояния.

Старите маратонки адидас, прилягащи по краката като „ръкавици“ се използват докато не започнат да пропускат вода или да се хлъзгат. Много спортни обувки имат маркировка, че не се хлъзгат, което предпазва стъпалото от наранявания, изкълчвания и навяхване. Знакът, който свидетелства за това е Vibram. Ако по време на разходка, попаднете на стръмен терен, това ще ви е от голяма полза.

Качество – винаги търсете знак за качество на търговската марка или залагайте на сигурни и доказали такива се, като маратонки адидас. Те притежават международен клас за качество. Същото условие важи и за спортните обувки. Търсете по тях знака за не пропускливост и непромокаемост. Той се отбелязва с Gore-Tex.

Високите върхове - за разходка сред природа се препоръчват спортни обувки, които са по-високи. Така предпазват ставата и защитават крака от ухапвания от насекоми, бодливи храсти и коприва. Click To Tweet

Класически маратонки са от вида на обувките, които могат да се носят с всичко. Тук става въпрос за материи и дизайн, които осигуряват здравословна порция удобство на фона на занижен стил. Такива могат да са в по-семпли дизайни, но за сметка на това да си подхождат умело с всяка дреха, от дънки до пригодени за панталони. Може да го обличате с блейзър или шорти, за максимален комфорт в летните жеги.

Хибридни маратонки – навярно сте чували вече за тях. Подобно на хибридни автомобили, те представляват комбинацията и съчетание от две неща. В случая от кец и обувка, която подхожда дори с рокля. Техните модели може да са херметически затворени до глезена или да са оборудвани с тежки кожи около ходилото. Всичко това обещава  достатъчно дебелина и здравина, дори за експедиция на Северния полюс експедиция. Тези спортни обувки представят нещо по-сложно. Те са от вида обувките, която няма да позволи да направите модна грешка.

Чорапи и маратонки – ако искате да изглеждате като футболист по време на мач, то пъхнете краката си в дълги, ластични чорапи и обуйте маратонки адидас. Предимството на тази спортна обувка е, че може да се носи по всяко време, независимо дали сте с чорап или без.

Невидимата концепцията за чорап е доста проста, но прави огромна разлика. Опитайте и по двата начина!