Халкидики, какво да правим когато стъпим там

Туристическата практика показва, че на фона на планински села, гори и древни архитектурни обекти, Халкидики се откроява и с усамотени плажове и шумни места, хотели, улици.

Всъщност в Халкидики може да се получи по много и да се види от всичко, което може да вълнува съвременния турист.Акценти в Халкидики падат с един поглед над някои най-добрите неща. Такива са: Click To Tweet

Плаж Кавоутропез, известен и като плаж Orange. Той е прекрасно място с екзотични води и бели скални образувания. Намира се на втория ръкав на полуострова. Плаж Арментисти в Халкидики се намира на втория ръкав на Халкидики. Той е широко известен с многото къмпинги, които се подреждат по брега на морето и екзотичните водите.

Село Афитос е сред най-красивите села в Халкидики. То се намира в първия пръст и дава прекрасна гледка към Егейско море. Много хубави плажове са открити в региона, които предлагат възможности за почитателите на туризъм и почивки. Голям интерес събужда и заливи на третия ръкав на Халкидики от Уранополис и други пристанища в региона.

Село Неос Мармарас, което е и крайморски град се намира на втория ръкав на Халкидики. Предлага изключителна гледка и много красиви плажове. До него може да се стигне и с лодки и да се слезе директно на пристанището на Неос Мармарас. Плаж Каламици е най-големият плажа. Разполага се величествено в реванша на полуострова. Отличава се с мек златист пясък и невероятни сини зелени води.

Най-голямата част на плажа е неорганизирана. Разкопки в региона са отвели учените до пещерата Петралона. В нея бяха разкрити инструменти, кости и вкаменелости от времето палеолита. В съседство с пещерата има антропологическия музей.

На Халкидики има още водолазни центрове, които изследват дъното на морето с всичките му интересни рифове и старите останки от кораби. Като атракция на региона е гмуркането. Такова се развива постепенно и много центрове предлагат курсове през лятото. Подобни Дестинации за хора, които търсят имоти на Халкидики са още Солун, Тасос, Метеора.