3 козметични продукта за защита от вредните UV лъчи

Излагането на слънце е много приятно, особено ако е съчетано с море и приятна компания. Въпреки това не бива да се прекалява с него. А също така е нужно да се вземат и някои предпазни мерки.

На пазара вече има най-различни продукти, които са в състояние да ни помогнат да защитим кожата си и тя да остане красива и млада. Click To Tweet

Един от тези продукти е плажното масло или олио. Изборът на марка е по ваша преценка, но все пак не се доверявайте на малко известни марки. Тези производители обикновено предлагат евтини и нискокачествени продукти. Не стига, че няма да могат да ви защитят ефикасно, но рискувате и да си докарате някакъв обрив или друга алергична реакция. Необходимо е да прецените и новото на защита. Имайте предвид, че различната кожа изисква различна защита. Така например по-светлите хора трябва да си купуват масло и олио с по-висок фактор. За по-мургавите хора маслото с по-нисък UV филтър ще свърши работа.

Друго, което трябва да предвидите ако водите и децата си с вас е защитното плажно масло и за тях. За децата има специални продукти адаптирани за нежната детска кожа. Не мажете децата с маслата предвидени за вас.

Другият продукт, които ще ви е нужен е маслото за след плаж. То така са създадено, че да успокоява кожата и да я отпуска. Ако не желаете да ползвате такова то и обикновените хидратиращи лосиони ще ви свършат чудесна работа. Имайте предвид, че слънцето изсушава кожата, а сухата кожа се състарява по-бързо.

Последният козметичен продукт, от които се нуждаете, е балсамът за устни. Обикновено на плажа се усеща и лек бриз. В съчетание със слънчевите лъчи може да доведе до напукване на устните. Усещането е неприятно и в някои случаи дори болезнено.

На пазара има вече и балсами за устни приспособени именно за плажа. Те не само, че ще предпазят устните ви, но ще ви придадат и естествен чар. Възползвайте се от всички продукти и прекарайте една незабравима почивка на море.